fredag 14 oktober 2011

Bountybollar, nöttoppar och grönt rooiboste


I senaste numret av Buffé från ICA hittade jag två trevliga godisrecept som gick utmärkt att veganisera! Jag blev glatt överraskad, för jag tycker inte det är så ofta jag hittar recept i den (och andra tidningar) som går att veganisera så lätt. Recepten finns på ICA´s hemsida, här och här. I bountybollarna bytte jag ut smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot sojagrädde. I nöttopparna var det mjölkchokladen jag bytte ut mot mörk mjölkfri choklad. Både bollarna och topparna blev goda, men bäst gillade jag bollarna.

Jag har också passat på att testa Friggs nyaste te, Grön Rooibos Karibisk. Grönt rooiboste kommer från samma växt som det röda, men skillnaden är att det inte är fermenterat, dvs jäst. Jag tycker att detta gröna rooibosteet var godare än alla de röda jag har provat. Lite friskare smak på något sätt. Kan rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar