Den här maträtten går att variera i det oändliga. Använd det du gillar och har hemma. Det jag hade hemma idag var bland annat rödbetor, vitkål, kantareller och quinoa. Mängden av de olika ingredienserna spelar heller ingen större roll, gör en blandning du tror blir god! Så här gjorde jag i alla fall.
Ingredienser
5-6 rödbetor
150-200 g vitkål
100 g majs
300 g frysta kantareller
1 dl okokt quinoa
ca 4 msk olivolja
ca 3 tsk vinäger
Oregano
Salt och peppar
Pasta
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rödbetorna i ganska små bitar. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, vinäger och lite oregano, salt och peppar. Rör om. Sätt in i ugnen. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketen. Strimla vitkålen och stek kantarellerna tills allt vatten är borta. Ta ut rödbetorna ur ugnen och tillsätt vitkålen. Sätt in i ugnen igen. Använd en provsticka för att känna när rödbetorna och vitkålen är lagom mjuka. Blanda i resten av ingredienserna, och smaka eventuellt av med mer kryddor, olivolja och vinäger. Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar